Croydon steelwork 3

Croydon Youth Zone, London, UK 2016-ongoing

The site is on the edge of a recreation ground with a number of large mature trees which are to be retained. The trees have also played an important role in the massing and volumes of the design. The building is divided into two parts to reduce its scale: one to the north housing a performance space and one to the south housing the sports hall. Both components have a mono-pitched roof positioned so that the building rises-up at the gaps between the trees giving it presence and views out. The facade uses board-on-board larch cladding at the upper levels above a robust charcoal-grey brick base. The plan has been arranged around a central double-height hall that brings all the spaces together and provides a social place and meeting point for everyone using the building to get together.

Croydon site updateCroydon site update 2CroydonCroydonCroydonCroydon Youth Zone, London, UK 2016-ongoingCroydon Youth Zone, London, UK 2016-ongoingCroydon Youth ZoneCroydon Youth ZoneCroydon YZ Axo