V&A Cromwell Road Entrance, London, UK 2018

V&A Cromwell Road Entrance, London, UK 2018

John Puttick Associates were shortlisted among five finalists from 134 entries to design the refurbishment of the V&A’s main entrance on Cromwell Road. The project encompasses a number of key spaces in the Grade-I Listed building including the entrance doors, entrance hallway, central dome space as well as supporting areas such as cloakroom and WCs.

Our approach envisages the spaces of the V&A as a series of urban rooms to be enjoyed by the public and providing flexibility for the museum to stage future installations. Two key new elements transform the spaces – a metallic archway at the entrance delivering warm air across the doors and a digital canvas in the dome space providing an interactive surface for visitors to engage with. Bespoke flexible furniture brings a sense of intimacy and the chosen materials introduce themes from the V&A’s collection. Throughout our intention has been to dissolve boundaries between the visitor and the museum.

The practice collaborated with interaction design practice Kin and lighting designers Sutton Vane Associates on the project.

V&A Cromwell Road Entrance, London, UK 2018V&A Cromwell Road Entrance, London, UK 2018V&A Cromwell Road Entrance, London, UK 2018V&A Cromwell Road Entrance, London, UK 2018V&A Cromwell Road Entrance, London, UK 2018V&A Cromwell Road Entrance, London, UK 2018V&A Cromwell Road Entrance, London, UK 2018V&A Cromwell Road Entrance, London, UK 2018V&A Cromwell Road Entrance, London, UK 2018